Parkeervergunning Rotterdam voor de binnenscheepvaart

De parkeervergunning en/of bezoekerspas voor de binnenvaart in Rotterdam kan alleen maar via Steunpunt Binnenvaart aangevraagd worden. Dit is omdat de gegevens handmatig ingevoerd moeten worden in het systeem. De zones waar u mag parkeren zijn sector 97 plus tijdelijk sector 35.

Let op wanneer het kenteken van de auto een bedrijfskenteken heeft, (dus  beginnen met een V of een B ), dan kan er geen vergunning afgegeven worden omdat het dan onder bedrijfsvergunningen valt en die vallen niet onder deze service van de gemeente. Het aanvraag formulier "Parkeervergunning Rotterdam Sector 97" kunt u hier downloaden.

Het formulier mailt u naar:  info@steunpuntbinnenvaart.nl   samen met

- een kopie van je legitimatiebewijs ( mag ongeldig gemaakt zijn),

- een kopie van je bankpas ( mag ongeldig gemaakt zijn)

- een kopie van : meetbrief (pagina waar naam op staat) of Rijnvaartverklaring of uittreksel KvK (dus iets waar uw naam én de naam van het schip op staat)

Wij sturen alles dan door naar onze contactpersoon bij de afdeling parkeren van de gemeente Rotterdam. U krijgt binnen enkele dagen uw parkeervergunning.

Het is belangrijk dat bij een wijziging van het adres (waar u met uw BSN nummer op geregistreerd staat) tijdig wordt doorgegeven. Want wanneer u dat niet doorgeeft dan “gooit” het systeem de vergunning er automatisch uit, dit kunnen wij helaas niet veranderen. (Dit probleem komt door de handmatige invoer)

Ook wijziging van kenteken moet via het Steunpunt geregeld worden.

Bij het doorgeven van wijzigingen altijd het parkeervergunningnummer, oude en nieuwe gegevens doorgeven via email info@steunpuntbinnenvaart.nl of via whatsapp 06-38885359

Wij geven dit dan door aan de contactpersoon die alles weer handmatig invoert.

Tarieven voor de vergunning zijn hetzelfde als voor bewoners van Rotterdam. Voor 2024 zijn de kosten zijn 8,90 per maand of € 106,80 per jaar. Een 2e  auto is duurder, voor 2 auto’s op 1 vergunning zijn de kosten € 24,-  per maand en € 288,- per jaar terwijl er maar één auto tegelijk actief kan zijn op de vergunning.

Wanneer u een 2e auto heeft, dan kunt u beter gebruik maken van de bezoekerspas.

De bezoekerspas zelf is gratis. U kunt met deze bezoekerspas voor 500 uur per kalenderjaar uw parkeren. U betaalt per 10 minuten. Elke 10 minuten kosten € 0,12 dat is dus een flink gereduceerd tarief.

Voor de aanvraag van een bezoekerspas kunt u het formulier "Aanvraag bezoekerspas Sector 97" hier downloaden.

Het ingevulde formulier mailt u naar :  info@steunpuntbinnenvaart.nl  samen met :

- een kopie van je legitimatiebewijs (mag ongeldig gemaakt zijn),

- een kopie van je bankpas (mag ongeldig gemaakt zijn)

- een kopie van : meetbrief (pagina waar naam op staat) of Rijnvaartverklaring of uittreksel KvK (dus iets waar uw naam én de naam van het schip op staat)

Wij sturen alles dan door naar onze contactpersoon bij de afdeling parkeren van de gemeente Rotterdam. U krijgt binnen enkele dagen uw bezoekerspas.

Meer informatie : info@steunpuntbinnenvaart.nl  of whatsapp 06-3888539