Steunpunt binnenvaart organiseert Voorlichtingsdag ‘stoppen met varen’

Steunpunt Binnenvaart organiseert op 6 oktober 2023 in samenwerking met Stichting ABRI een voorlichtingsdag over ‘stoppen met varen’. Tijdens de besloten bijeenkomst op museumschip “René Siegfried” in Dordrecht, wordt gesproken over de financiële en fiscale consequenties van pensionering en bedrijfsbeëindiging, maar komen ook veel praktische en sociale zaken aan bod.


Stoppen met varen is vaak heel ingrijpend. Of je nu stopt omdat je met pensioen gaat, omdat je kinderen anders naar het internaat moeten, vanwege ziekte, financiële problemen, een sterfgeval of echtscheiding, er komt veel op je af. Wat is een goed moment om te stoppen? Hoe kun je een weloverwogen besluit nemen?


Kun je beter een huis kopen of huren? Wat zijn de financiële en fiscale consequenties als je stopt? Kun je die (vooraf) nog beïnvloeden? Hoe zit het met eventuele (lijfrente) polissen en spaargeld, hoe kun je het gunstigst afrekenen met de belastingdienst?


Tijdens deze bijeenkomst is er voldoende ruimte om uw vragen stellen.


Max 30 personen kunnen deelnemen. ( 10.30 tot 15.30 uur, incl lunch )


Deelname is kosteloos maar geef u wel op via info@steunpuntbinnenvaart.nl of bel met 06-38885359

stoppenmetvaren