“Eén stapje eerder hulp vragen, biedt vaak twee stappen sneller vooruit. Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen!”

Beste mensen,

Wat gaat de tijd toch snel, alweer een jaar voorbij en het Steunpunt heeft niet stilgezeten.

Voor mij persoonlijk heb ik het Steunpunt op eigen wijze vorm kunnen geven en veel mensen heb ik kunnen steunen of helpen.

De hulpvragen waren zeer verschillend van aard, problematiek  of informatie rondom stoppen met varen, mee uitzoeken van financiële mogelijkheden, ik kijk mee en bied hulp daar waar mogelijk. Ook bemiddeling in conflicten, ook in relationele sfeer, problemen met kinderen, hulp na een ongeval of bij ziekte, half havengeld bij ziekte, het zoeken naar woonruimte zijn een greep uit de hulpvragen van afgelopen jaar.

Iedereen heeft het in zijn of haar leven wel eens moeilijk en dan kan het fijn zijn met iemand te praten die uw omstandigheden begrijpt en met u kan onderzoeken hoe die problemen aangepakt kunnen worden.

Het Steunpunt biedt een luisterend oor en is er voor alle voorkomende problemen die gebeuren voor u als binnenvaartondernemer, de schipper en zijn gezin of personeel in de binnenvaart.

Naast dit alles kunt u, als varende, ook de parkeervergunning in Rotterdam via het Steunpunt regelen.

LET OP! Per direct is het telefoon nummer van het Steunpunt gewijzigd:        06-38885359

Nog een verandering:  het Steunpunt heeft naast Jikke een back-up / vervanger  gevonden en dat is Jenny Klein. Mocht ik (Jikke) op vakantie zijn, een vrije dag of ziek, dan wordt de telefoon doorgeschakeld naar Jenny en zij zal dan verder helpen. Ook de e-mail zal dan worden doorgestuurd. Belangrijk is dat ook zij op de hoogte is. Hulpvragen zullen zoveel mogelijk door mij afgehandeld worden maar in noodgevallen overgedragen worden aan Jenny en dit altijd in overleg met de hulpvrager.

Uiteraard met uiterste discretie voor iedereen.

Jenny Klein is al jaren lang bekend met de binnenvaart, zij heeft zelf ook jaren gevaren en is nu alweer meer dan 12 jaar vertrouwenspersoon bij Stichting Meander-Prokino waar de schippersinternaten onder vallen. Ook zij weet hoe belangrijk het is om mensen te kunnen helpen zodat u er niet alleen voor staat.

We zien de samenwerking dan ook als positief en met vertrouwen tegemoet.

Ons Motto voor het komende jaar is:

“Eén stapje eerder hulp vragen, biedt vaak twee stappen sneller vooruit.
Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen!”

Wij wensen u hele fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2022!

Hartelijke groet, ook namens het bestuur,  Jikke van Terwisga