Huren
We horen regelmatig dat mensen die dachten dat ze aan de beurt waren voor een huurwoning, worden afgewezen omdat de onderliggende stukken/ documenten niet in orde/verouderd zijn. Bij woningbouw- en verhuurorganisaties gaat tegenwoordig álles via de computer en dat is, zeker voor oudere ondernemers, niet altijd even gemakkelijk. Log eens in op de website of vraag hulp om te kijken of de gegevens nog goed en actueel zijn. Dat voorkomt veel narigheid!
Overigens adviseren we 'iedereen' zich in te schrijven voor een huurwoning. Je weet niet hoe je leven loopt. Niet iedereen kan zich permitteren een huis te kopen en als je wegens ziekte, echtscheiding of financiële problemen aan de wal moet, is het prettig als je voldoende woonpunten/wachttijd hebt opgebouwd om snel aan de beurt te zijn. Je kunt in meerdere plaatsen inschrijven voor een huurwoningen en die inschrijftijd ook gebruiken om een huis te huren op het moment dat een kind met achttien jaar van het internaat moet. In veel plaatsen kunnen zij zich namelijk pas inschrijven als ze achttien jaar zijn.

 

 

Parkeervergunning
Vanaf begin november wordt ook de Maashaven Oostzijde in Rotterdam betaald parkeergebied. Een lang gekoesterde wens van veel schippers die dan ook voor de toegang tot het Maashavenponton kunnen parkeren. Maashaven Oostzijde wordt op ons verzoek gelijk toegevoegd aan 'sector 97', de plaatsen waar je met een schippersvergunning kunt parkeren en waar ook de speciale bezoekersvergunning voor de binnenvaart geldt. De speciale schippersvergunning kost, net als een bewonersvergunning in Rotterdam, €5,50 per maand.  Voor wie niet zo vaak in Rotterdam komt, is een bezoekersvergunning wellicht interessant. Daarmee kun je per jaar honderd dagdelen van vijf uur tegen zeer gereduceerd tarief in sector 97 parkeren. De kosten, €1,50 per dagdeel, worden achteraf van je bankrekening afgeschreven. Nadeel is wel dat je je dan steeds via de computer moet aan- en afmelden. Wie vaak in Rotterdam ligt, kan ook een parkeervergunning én een bezoekersvergunning voor bezoek, personeel of een tweede auto aanvragen. De parkeervergunning en de speciale bezoekersvergunning voor sector 97 kunnen worden aangevraagd via Steunpunt Binnenvaart (info@steunpuntbinnenvaart.nl / 0620-112319).