Het betaald parkeer gebied in de Rotterdamse wijk Katendrecht wordt verder uitgebreid. Vanaf  29 juni moet ook worden betaald op de Maashaven Noordzijde, waar veel schepen liggen en ook veel schippers parkeren die aan het Maashavenponton liggen.  Het goede nieuws is dat ook daar straks de speciale ‘schippersvergunning’ en bezoekerspassen gaan gelden. Die eerste kost € 5,50 per maand. Bezoekers betalen met de pas € 1,50 per dagdeel van vijf uur in plaats van € 1,67 per uur. De bezoekerspas, die recht geeft op honderd van die dagdelen per kalenderjaar, is ook handig voor schippers die regelmatig in Rotterdam liggen.  

Met de speciale parkeervergunningen en bezoekerspassen voor schippers kun je in héél ‘sector 97’ parkeren.  Daar onder vallen de Aelbrechtskade, de Coolhaven, de G.J de Jonghweg, de Hillelaan (tussen de Posthumalaan en de Brede Hilledijk), de Maashavenkade, de Maashaven, de Maashaven N-ziijde, de Mullerkade, de Parkhaven, de Parkkade, de Sint-Jobskade, de parkeerplaatsen langs de kade van de Stielstjesstraat en de Walhallalaan. De Maashaven Oostzijde valt buiten Katendrecht. Daar kun je voorlopig nog gratis parkeren. 

 

 

De parkeervergunning en bezoekerspassen voor binnenschippers zijn (met Digi-D) aan te vragen via de website (www.rotterdam.nl/parkeren).  Of neem contact op met Steunpunt Binnenvaart (Info@steunpuntbinnenvaart.nl / tel.:  0620112319). Dat stuurt de juiste formulieren en alle benodigde informatie toe en verzorgt de verdere aanvraag.